Karma

Sep 25, 2020

 

Ordet karma kommer fra sanskrit og betyr gjerning, handling, utførelse. Det er sammenhengen mellom en gjerning og gjerningens konsekvenser for seg selv. 

Her er et eksempel - ganske enkelt og morsomt, men samtidig en fin beskrivelse :)

                         

                                       

 

På sjelsnivå er det gjerne en litt større og dypere mening enn sjokolade (selv om det kan være alvorlig nok, hehe)

Som sjel går vi gjennom mange liv med dertil mange erfaringer og lærdommer. Men hva om vi ikke klarer å gjennomføre den planen som sjelen har tegnet opp for oss? Det er da karma kommer inn i bildet.

La oss ta meg, Aina, som eksempel. Dette er fra en regresjon til et tidligere liv. 

I dette livet opplever jeg å være en kriger, en Samurai fra Japan som kommer hjem fra krigen. Jeg har som den krigeren jeg er, tatt mange menneskeliv. Jeg får heder og ære for dette når jeg kommer hjem til min far, som også er min overordnede, leder og sjef. Men, det eneste jeg klarer å tenke og føle er sorg og smerte over alle livene jeg har tatt. Jeg føler meg fortapt siden det ikke er normalt eller vanlig å snakke om følelser for en kriger, så jeg bærer alt dette inni meg. Det hele ender med at jeg tar mitt eget liv når jeg er i 30-årene. Jeg klarte ikke å leve med sorgen og smerten over alle livene jeg hadde tatt, ikke å kunne fortelle hvem jeg egentlig var, hva jeg egentlig følte og mente om det å være en kriger. Jeg stod aldri opp for meg selv og talte sannheten min, så det hele endte med selvmord.

                                      

Livet mitt i dag som Aina har tatt med seg noe fra livet som denne samuraikrigeren. Jeg har gjentatte ganger måtte stå opp for meg selv og våge å vise den jeg EGENTLIG er. Tøffe tak inni mellom men jeg har gjort det likevel. Dette er karma "in action". Samme utfordring, men i en annen "innpakning".

På sjeleplan har jeg ved eget fritt valg og i samtaler med mine guider og mestrer planlagt at jeg vil gi meg selv en ny sjanse (vi gir oss selv uendelig med sjanser) for å kunne klare å stå opp for meg selv, stå for den jeg er og våge å fortelle sannheten om det som foregår på innsiden av meg.  Dette har jeg tatt med meg inn i livet som Aina. Det er dette som er karma.

Det er erfaringen, læringen og forståelsen av det vi går gjennom vi tar med oss og vokser på som sjel. Og som vi vet så er det ofte i de vanskelige situasjonene, i de vanskelige valgene vi oppnår de største lærdommene. Når du ser tilbake på det du har vært gjennom av vanskeligheter i livet ditt, så er det også gjerne det som har vært hardest som har gitt deg mest vekst, lærdom og forståelse, ikke sant?

Mennesker som har gjennomgått livstruende sykdom og skade sier ofte i ettertid at de ikke ville vært det foruten, da det har gitt dem lærdom, vekst, et nytt og rikere syn på livet og at de ikke lenger tar livet som en selvfølge. DETTE er det sjelen lengter etter, DETTE er det sjelen tar med seg videre i sin utvikling.

                           

Jeg har lagt ut en video der jeg forteller om Samurai-livet mitt på facebooksiden min. Her er linken om du har lyst å se den. Et tidligere liv som Samurai

 

 Her er enda et eksempel på hvordan karma kan utfolde seg:

Du oppfører deg rasistisk og både sier og gjør vonde ting mot mennesker som er mørke, bare fordi de er mørke. Du kan sikkert tenke deg at sjelen din som kun er laget av kjærlighet og lys, ikke er fornøyd med at den (som menneske) gjør dette.

Sjelen ønsker å rette opp i det ved et senere liv. Det kan gjøres på mange måter, feks. ved å blir født som mørkhudet og selv kjenne på urettferdigheten og smerten ved rasisme. En annen måte er å komme tilbake og ha et sterkt ønske om å kjempe for menneskerettigheter og kjempe mot rasisme. Mulighetene er mange og dette blir avgjort i samarbeid med teamet ditt på den andre siden.

Det er et VALG du gjør, ikke noe som blir gjort MOT DEG, slik karma ofte blir fremstilt. Som menneske kan det se ut som om karma er noe som blir gjort MOT deg, og ofte MOT din vilje - men på sjeleplan er dette er valg, tatt av deg.

 

God klem fra Aina

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.